top of page

Srovnávací TEST modelů SUZUKI RMZ 450 2018 vs TM 450fi 2018

Již v uplynulém týdnu jsem měl možnost porovnat tyto motorky v Italském Ottobianu.

Test probíhal na písečné traťi kde se jezdí MXGP. Můžu ale rovnou říct, že jsem nečekaně překvapenej!

Mojí srdcovkou byla vždy žlutá a vždy mi nejvíc seděla! Když jsem začal letos na podzim jezdit na RMZ450, tak jsem byl nadšenej jak motorka funguje, novým modelem udělala Suzuki jednoznačně pokrok vpřed co se týče vzhledu a výkonu-průběhu motoru. Motorka je hezky úzká, takže ani nevíte, že ji máte pod sebou. Co se jedná o ovladatelnost, tak bych řekl, ze je stejně dobrá jako na předchozích modelech.

Nyní ale také něco k TM 450fi! Motorka napohled vypadá dost mohutná, tím jsem čekal, že bude těžší a horší na ovladatelnost... Ale co mě vážně překvapilo, tak výkon motoru! Jak táhne od spoda, tak i se hodně točí! Zatím jsem se nesetkal s tak silnou 450kou! A to myslim vážně! Ovladatelnost nebyla zas tak špatná jak jsem čekal. V zatáčkách jsem rozdíl neviděl jen bylo cítit ve skokách, že je motorka taková tužší.. Velký plus je jistě startér! Prostě ten by měl být dnes na každé moto!

Když jsem na TMku sedl a jel první kola, tak mi celkem zarazilo jak je motorka hlučná! Diky vzduchovévu filtru vepředu jde veškerý hluk na jezdce až je to chvilkama nepříjemné.. Další věc na kterou si člověk musí zvyknout je, že motorka brzdí hodně motorem...

Dalé jsme měli motorky na váze a ikdyž RMZ450 vypadá na oko, že musí být určite lehčí, tak jste na omylu jako ja! Váha TMky je 112kg oproti 114kg Suzuki, takzě o dvě kila rozdíl...

Suzuki má určitě navrch svou ovladatelností, ale zaostavá výkonem. TM, když pomineme vyšší hlučnost tak určitě sbírá více bodů za starter a vyšši výkon motoru (ve spodních i horních otáčkách). Každý jezdec je samozřejmě jiný a více mu vyhovují jiné vlastnosti. Za mě tedy ač je Suzuki mou srdcovkou, tak musím dat palec TM.

-FS201

Nejlepší příspěvky
Nejnovější příspěvky
Archiv
Hledání podle štítků
No tags yet.
Následujte nás
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page